Buikdans Workshop

De Buikdans, Raqs Sharqi of oriëntaalse dans is een van de oudste bekende dansstijlen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar bewegen. Bij elke beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. In het hele lichaam zit energie. De nadruk van de bewegingen ligt daarbij op de heupen en het bekkengebied. Eigenlijk is de naam “buikdans” dus niet helemaal correct en de letterlijke Arabische benaming is dan ook : Oosterse of Oriëntaalse dans.

Waarschijnlijk is de Oosterse dans meer dan 5000 jaar oud en ontstaan uit de dans van priesteressen en tempel danseressen. Inmiddels zijn er veel verschillende stijlen en vormen uit verschillende landen en streken met elk hun eigen kostuums en passende sieraden en decoraties.

De buikdans van nu is een prachtige verzameling van sierlijke bewegingen uit verschillende landen en culturen en geschikt voor elk feestje of activiteit voor elke groep, elke leeftijd en elke gender.

Onze Buikdans Workshop is geschikt voor iedereen en geschikt voor elke gelegenheid en duurt 90min.

De moves, hand & heup bewegingen zijn met een hoge fun factor door iedereen te leren. Onze instructeurs nemen je mee met op een Oosterse reis en beginnen de workshop met een korte demonstratie. Stap voor stap worden de passen en bewegingen samen doorgenomen en met onze passende heupdoeken en rinkelende belletjes is iedereen in no time een expert.

Deze workshop is uitermate geschikt als onderdeel van een bedrijfsuitje, vrijgezellen feest of verjaardag of gewoon om eens met vrienden groep iets actiefs te doen met veel lol.

Dagelijks te boeken vanaf 10 personen voor slechts 29,50pp. (90min.)

Grotere groepen of bij meerdere activiteiten prijs op aanvraag.

Uit te breiden met Lunch of Diner, Bbq of Turkse Thee-tafel met of zonder Sisha (waterpijp)

Workshop Buikdansen

Klik hier om direct te reserveren!
 
 


Diverse catering mogelijkheden

Maak van uw reservering een compleet dagje uit! Boek tijdens, voor of na uw dansles een uitgebreide lunch of een heerlijk BBQ buffet. Bekijk onze menukaart voor meer informatie.