De paintball uitrusting

Bij Paintball Jungle bent u klaar voor de strijd! U maakt gebruik van een professionele paintball uitrusting. Wij maken gebruik van de nieuwste paintballwapens en maskers, rechtstreeks geïmporteerd vanuit Amerika.

Iedere deelnemer maakt gebruik van compleet uitrustingspakket, bestaande uit:

Het paintball wapen

paintball wapen

Bij Paintball Jungle krijgt iedere deelnemer een semi-automatisch paintballwapen, de BT Combat. Dit wapen, wat gebruikt wordt door het grootste deel van paintballparken in Amerika en Europa, blinkt uit in betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Het wapen is semi-automatisch, wat betekend dat iedere keer dat u de trekker overhaalt, u één paintball verschiet.

Het wapen werkt op luchtdruk. Hiervoor maken wij, in tegenstelling to veel andere paintballparken, geen gebruik van CO2 gas, maar van perslucht. Naast de milieu –en veiligheidsaspecten, hebben wij voor perslucht gekozen in verband met het spelplezier. Perslucht zorgt namelijk voor een constante luchtdruk. Hierdoor wordt het paintballetje met een grotere consistentie weggeschoten. Dit betekend een meer accuraat schot en dus een grotere kans om iemand te raken.

Bovenop het wapen bevindt zich het magazijn, de zogenaamde ‘hopper’. De capaciteit van deze hopper is 200 paintballs. Met een volle persluchtfles kunt u minimaal 700 paintballs verschieten. U loopt dus bij Paintball Jungle nooit het risico om in het heetst van de strijd zonder luchtdruk te komen zitten!

De gezichtsbeschermer

Het belangrijkste onderdeel van een paintball uitrusting is de gezichtsbeschermer. Deze beschermt uw gezicht, ogen, oren en hals tegen vliegende balletjes. Wanneer u tijdens het spel het masker op uw hoofd houdt, is paintball 100% veilig. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat onze spelbegeleiders hier ook constant op letten.masker

Het masker dat u als deelnemer bij Paintball Jungle ontvangt, is voorzien van een ‘anti-fog’ lens. Deze lenzen zijn voorzien van een speciale coating, die zoveel mogelijk voorkomt dat het masker beslaat.

In warm of vochtig weer en bij deelnemers met een wat mindere conditie kan het voor komen dat een masker wel eens beslaat. Daarom hebben de deelnemers altijd de mogelijkheid om tussen de spellen door hun masker te voorzien van een extra coating tegen het beslaan.

De camouflage overall

Iedere deelnemer krijgt van ons een schone camouflage overall. Deze overall draagt u over uw eigen kleding. Deze geeft bescherming tegen ‘hits’, maar zorgt er ook voor dat u in het veld minder opvalt.

Wij raden u aan om tijdens uw bezoek makkelijk zittende kleding en (sport)schoenen te dragen. U kunt bij ons gebruik maken van vaste kleedkamers waar u zich kunt omkleden. Ook is er de mogelijkheid om na het spelen te douchen.

Paintballs

Bij Paintball Jungle maakt u gebruik van een A-grade kwaliteit wedstrijd paintball. Wij kiezen voor deze hoogwaardige kwaliteit omdat hier voor onze bezoekers een groot aantal voordelen zitten.paintball balletjes

  • De balletjes hebben een dunnere schil. Hierdoor klapt het balletjes direct kapot wanneer hij een doel raakt. Hierdoor is de kans van het raken van een tegenstander groter. Wanneer een balletje niet knapt, telt de hit namelijk niet. Daarnaast zorgt het ervoor dat het balletje veel minder hard aankomt. Wanneer het balletje direct kapot klapt verliest deze al zijn energie, waardoor de impact een stuk lager ligt.
  • De balletjes hebben een kleurige, goed zichtbare vulling. Hierdoor kunt u goed zien wanneer u een tegenstander raakt. Bovendien is de paintball volledig gevuld. Hierdoor vliegt de paintball rechter en kunt u dus makkelijk mikken.
  • De paintballs die wij gebruiken zijn voorzien van ‘eco fill’, dit is een 100% biologisch afbreekbare vulling. De kleurstoffen die gebruikt worden in de paintball zijn dezelfde als die gebruikt worden in de voedingsmiddelen industrie. De paintballs zijn dus ook gewoon uitwasbaar en lossen op in gewoon water.