Paintball speeltips

Nu je samen met je vrienden of collega’s geboekt hebt, wordt het tijd om je voor te bereiden. Vandaar dat we hieronder enkele essentiële paintball speeltips en trucks voor je hebben opgesomd. De Paintball Jungle voorbereiding en speeltips:
 

Algemeen

Wil je een leuk aandenken van je bezoek aan ons park? Neem dan je fototoestel mee en vraag aan jouw persoonlijke groepsbegeleider om een spannende groepsfoto te maken. Ook kan hij voor jou en je groep (actie)foto’s maken in het veld!
 

Uitrusting

Bij binnenkomst krijg je je uitrusting uitgereikt. Bezoek voor dat je het speelveld in gaat onze schietbaan . Hier kun je je paintballwapen uittesten. Hoe werkt ie nou precies, tot hoe ver schiet ie, hoe snel gaat het. Allemaal zaken waar je alvast achter kan komen waardoor je beter voorbereid het veld in gaat.

In de Jungle is het natuurlijk van belang dat je goede schoenen draagt. Daarom raden we je aan om stevige (sport)schoenen te dragen. Maar zorg er wel voor dat ze vies mogen worden, want dat wil nog wel eens gebeuren.
 

In het veld

De drie belangrijkste taken in het veld zijn:

  • BEWEGEN!
  • COMMUNICEREN!
  • SCHIETEN!

Als je deze drie punten weet uit te voeren tijdens elk moment van de wedstrijd worden jij en je team onverslaanbaar!

Als speler ben je af als je geraakt wordt, ook als deze ‘HIT’ op je masker of wapen zit. Zorg er dus voor dat als je achter een obstakel ligt er niets van je lichaam of uitrusting uitsteekt.

Probeer samen te werken, dat is de sleutel tot de overwinning. Door samen van te voren af te spreken hoe de aanval gaat verlopen (via de flanken of door het midden) vergroot je de kansen van jouw team. Door vanaf de buitenkanten aan te vallen zorg je ervoor dat je niet in de rug aangevallen kan worden.

Maak gebruik van de weersomstandigheden! Waait het bijvoorbeeld hard, dan maken de bomen en begroeiing meer lawaai. Hierdoor kun je makkelijker bewegen omdat je tegenstander je minder snel hoort.

Bij de start van een ‘game’ kun je er vanuit gaan dat iedereen die van de andere kant komt een tegenstander is. Maar LET OP! Naar mate de wedstrijd vordert moet je uitkijken dat je geen medespelers raakt die bijvoorbeeld al op de terugweg zijn met een veroverde vlag of dat je in de rug wordt aangevallen door een tegenspeler die is doorgebroken door jouw linie.

Bij paintball is het niet verboden om te liegen en dus kun je hier gebruik van maken! Als je bijvoorbeeld in een game wordt gevraagd of je in het blauwe team zit, mag je best zeggen dat dat zo is. Ook al zit je in het rode team! Dit maakt het des te makkelijker om je tegenstander uit te schakelen! Maar andersom kan natuurlijk ook. Probeer daarom als team hiervoor een code woord te bedenken..

Op het moment dat je geraakt wordt, roep je ‘HIT’ om dit aan je mede -en tegenspelers te laten weten. Maar roep dit niet te snel! Een hit telt alleen als het balletje ook daadwerkelijk geklapt is. Wordt je wel geraakt maar is de paintball niet kapot (een zgn. ‘bouncer’), dan ben je niet af. Check dus voor je ‘HIT’ roept of de paintball daadwerkelijk kapot is gegaan. Want als je eenmaal ‘HIT’ hebt geroepen ben je hoe dan ook af, ook al is het balletje niet kapot!
 

Diverse catering mogelijkheden

Maak van uw reservering een compleet dagje uit! Boek tijdens, voor of na uw paintball arrangement een uitgebreide lunch of een heerlijk BBQ buffet. Bekijk onze menukaart voor meer informatie.